Πράσινες
Η πράσινη "Χαλκιδικής" ελιά είναι επιτραπέζια ποικιλία ελιάς και καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή της Χαλκιδικής, Καβάλας, Σερρών και σε πολλές παραλίες της Βόρειας Ελλάδας. Αυτή η ποικιλία ελιάς έχει μεγάλο σχήμα και το μέσο βάρος του καρπού είναι 6 - 10 g ή περισσότερο (100 έως 165 τεμάχια ανά / κιλό). Το σχήμα του είναι ασύμμετρο, ωοειδή, μακρόστενο με μια θηλή στην κορυφή. Το γεγονός ότι έχουν σκληρό δέρμα και έρχονται σε μεγάλα μεγέθη είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή είναι η πιο κοινή ελληνική ποικιλία που μπορείτε να βρείτε γεμιστά με συστατικά όπως το σκόρδο, αμύγδαλα ή κόκκινες πιπεριές. Τέλος, πολύ πρόσφατα (05/2012) οι ελιές Χαλκιδικής έχουν πιστοποιηθεί ως προϊόν ΠΟΠ.
Η πράσινη "Άμφισσας" ή "κονσερβολιά" είναι μια εξαιρετικής ποιότητας ελληνική επιτραπέζια ελιά. Η ελιά αυτή καλλιεργείται στην πεδιάδα της Άμφισσας κοντά στους Δελφούς, στην κεντρική ηπειρωτική Ελλάδα και η οποία απολαμβάνει καθεστώς ΠΟΠ είναι ίσως η πιο διάσημη επιτραπέζια ελιά της οικογένειας κονσερβολιά. Έχουν σχήμα σφαιρικό και το χρώμα τους ποικίλλει από πράσινο, ξανθό, ανοιχτό μώβ, καφετί έως πολύ σκούρο πορφυρό ή μαύρο.
Η πράσινη ελιά "Ναυπλίου" είναι μία μικρή πράσινη σε μέγεθος ελιά και καλλιεργείται μόνο στην κοιλάδα του Άργους στην Ελλάδα. Η ελιές αυτές παραδοσιακά γίνονται στουμπιστές και συντηρούνται σε άλμη.